Untuk kamu yang kat sana tu :)

To my sisters in Manipal India :’)

image

 [Kredit]

Bismillahirrahmanirrahim

Ya. Saya rindu kalian. Rindu sangat. Teringin nak berkumpul semula dengan kalian dalam keadaan mengingatiNya.. Allahuakbar..sekarang kita semua dah bertebaran kan? 🙂

Kawan-kawan, jaga diri ye..saya tahu bulatan kat tempat kawan-kawan tak start lagi..susah kan nak kekal mengingatiNya kalau cuma kite sendiri je yang kena ingatkan diri untuk ingat Dia? ..susah sangat nak kekal tabah kalau kita sorang-sorang je kena tahan semua..Susah sangat kalau takde sekumpulan orang-orang yang akan ingatkan kita, yang akan tarik kita kalau kita jatuh..jadi, kawan-kawan jadi kuat ye? Jadi orang yang tabah dan gagah berani :’)

Saya sedih sangat dengar cerita kamu semua..macam mana nak dapatkan makanan halal susah bukan sebab tak ade, tapi sebab peniaga tipu, nak check takde label, tak tulis ingredients..sedih dengar kamu kata dah rasa hati gelap sebab dah banyak makan makanan haram..sedih dengar kamu cerita seniors ajak pegi makan rupanya bawak ke pub..sedih dengar kamu kata kamu dah makin lemah sebab dah lama tak berbulatan 😦 Maafkan saya kawan-kawan..saya yang jauh kat sini sikit sangat yang saya mampu tolong kamu..

Kat sana environment mungkin akan buat kawan-kawan hanyut kalau kawan-kawan tak support each other..kawan-kawan macam gula..kat situ banyak sangat semut..semut tarik pegi pub, semut bagi ayam tak halal tapi kata halal, semut selesa study sampai lupa Allah, semut malas nak cari Allah balik sebab takde orang ingatkan…Kalau kawan-kawan tak hati-hati, tak stay dalam bekas kedap udara bernama saling berpesan-pesan, nanti semut datang angkut kawan-kawan..akhirnya kawan-kawan kena makan dengan semut..bila hati dah start leka daripada mengingat Allah, syeton-syeton akan usaha supaya kita terus leka dan terlupa..nauzubillahiminzalik mohon dijauhkan daripada kita

Kawan-kawan hati-hati ye

Doa banyak-banyak

Syukur banyak-banyak

Bertaubat kat Allah moga ini bukan balasan dosa kita yang lalu..jangan kerana kesilapan kita yang lalu Dia campakkan kita jauh dariNya nauzubillah…

From your sister who will always be loving you insya Allah,
Aimi
Advertisements

One response to “Untuk kamu yang kat sana tu :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s