Question mark #2

image

Bismillahirrahmanirrahim

Goddd, adekah…saya seorang robot?

jeng jeng jengggggg

Hari-hari buat benda sama. Rutin. Bila bosan buat rutin pegi berseronok kejap- shopping, lepak kat mall sana sini, ape-apelah! Tapi bila balik daripada berseronok kebosanan tu datang lagi.

Sekeliling saya, ramai orang rajin berusaha. Rajin bekerja, gigih belajar. Masing-masing dengan rutin hariannya tersendiri. Keluar awal pagi, balik lewat petang. Hujung minggu berehat bersama keluarga. Ade yang belajar untuk exam sampai sanggup tak keluar bilik, sampai tak makan seharian pon takpe. Sekali sekala untuk release tension, keluar pegi taman main buai; tak pon layan movie.Tapi, semua ni untuk ape? Why do you bother to work so hard anyway?

“Cari rezeki halal la, bagi makan anak isteri ..”
“Untuk mencapai cita-cita saya, saya akan berusaha gigih dan sanggup bersusah payah, hingga saya sampai ke puncak cita cita saya!” *mata bersinar-sinar, asap keluar dari idung*

Sampai bila? Katakanla berjaya hidup kaya raya bersama isteri dan anak terchenta, atau, dah capai cita-cita, then what? Hidup kita terhenti? Ade director cakap “Cut!! Good job u olls!” ?

No, life goes on..selagi belum sampai ajal, kehidupan akan terus berjalan. Dan berjalan..dan berjalan. Dah berjaya capai cita-cita, gaji dah sampai maksimum, anak isteri pon da cukup makan pakai bagai, sekarang nak buat ape? Haa..ce pikir jap.

Jap eh…

.
.
.
.
.

Entah?
.
.
.
.
.

Sebenarnya, saya hidup untuk ape ek? Tak kan untuk tu je saya hidup?
Lahir, besar sikit belajar, pastu habes belajar start kerja, sampai masa kawen; pastu dapat anak. Sampai ajal meninggal..innalillahi wa innailahi rajiun (daripada Allah kami datang, kepadaNya kami kembali)….

Untuk tu je?

.
Untuk tu je ke?
.

(0_o) ?????!!

*bersambung*

 

Sambungannye di sini –> Question mark #3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s