Babai kawan :’)

Bismillahirrahmanirrahim.

Awak, selalunye, benda-benda macam ni, saya tak cuai. Jarang saya buat silap camni. Tapi, nampaknye, dah sampai masa untuk saya kehilangan awak. Awak ajar saya tajwid, sebab huruf warna warni tu sangat membantu saya. Pastu, saya cakap kat sorang tu, “kalau quran biasa, mungkin saya tak boleh sangat baca tajwid dengan betul” pastu poof! Allah tarik awak. Saya lupa letakkan Allah dulu. Seolah-olah saya boleh baca dengan adenya awak bukan atas izin dan nikmat Allah. Astaghfirullahal ‘azhim..

Babai awak.. awak da saksikan saya membesar. Awak jadi kawan baik saya dah dekat tiga tahun dah. Saya tak pernah menyesal bersahabat dengan awak dan tak penah malu bawak awak ke sana sini. Terima kasih Allah sebab hantar awak dalam hidup sayaaa 🙂 Saya akan ingat awak sampai bila-bila. Daripada awak bersih dan kosong, saya lekat-lekat sticker kat awak sampai nampak macam pelangi mini*haha* Ade sticker tu dah tak boleh tanggal dah sebab kena air time khemah kita bocor time mukhayyam(camping) dulu. Pastu suke hati je saya keringkan bunga yang saya kutip time last bulatan kat kolej dulu dalam page terakhir awak. Sori awak.

Saya harap ape yang saya dapat dari awak akan melekat kat hati saya. Mungkin saya tak boleh bawak awak dalam beg atau celah butang coat atau dalam hoodie coat saya dah. Tapi saya haaaarap sangat, kata-kata dari Allah yang saya dapat daripada awak, akan sentiasa menerangi dan menghidupkan hati saya yang ada masanya kelam dan hampir mati ni. Saya harap, ape yang saya sempat korek daripada awak, saya dapat amalkan dan kongsi dengan orang lain.

Saya yakin Allah tahu yang terbaik. Saya harap sesapa je yang dapat awak, dapat bersahabat dengan awak dan sayang kat awak macam saya sayang awak,  malah lebih lagi. Kat akhirat nanti kalau Allah tanya awak, “kat dunia dulu, budak ni sahabat yang baik ke kat awak?” Saya doakan, jawapan yang awak akan keluarkan, baik-baik belaka.

Insyaallah saya akan cari pengganti awak, sebab saya rasa tak lengkap tanpa awak. Tapi, awak akan sentiasa jadi quran kesayangan pertama saya :’)

Sori ter hilangkan awakkk.. *kecikkan badan, mata pandang lantai*

*ade sesiapa nak pahala amal jariah tak? Saya suka quran berzip, tajwid colour coded. Terima kasih, moga Allah membalas kebaikan anda.eh* 😛

Advertisements