Hot shokolat no more

*post ini ditujukan kepada kakak saya. Mungkin those who get it will get it but for those who don’t I’m sorry :)*

Bismillahirahmanirrahim

Today, is a big day for my big sister. Today, on the 2nd of July 2013, my big sister got married ūüôā

Dan memang tak sempat saya nak bagi speech atau buat bidio untuk akak macam yang akak da bertungkus lumus buat untuk¬†hari jadi¬†saya haritu..mintak maaf. Tapi, hari ni, saya gembira sangat.. sebab, doa saya da dimakbulkan Allah. Hari ni, akak da selamat bernikah dengan dia. Alhamdulillah ;’)

Selamat berjuang di medan baru kakak ku sayang. Moga kekal kuat. Kekal tabah. Sepulangmu dari bumi ghazzah, engko ajar aku,

“Hai orang-orang yang beriman, bersabarlah kamu dan kuatkanlah kesabaranmu dan tetaplah bersiap siaga (di perbatasan negerimu) dan bertakwalah kepada Allah, supaya kamu beruntung.”

Surah Ali Imran ayat 200 [3:200]

Aku harap, engko sentiasa ingat ayat ni. Aku hanyalah si budak yang kerjanya hari-hari meng-annoy orang terutamanya engko. Mungkin tidak mampu pon hendak memberi nasihat untukmu di medan barumu ini. Tapi ingatlah ayat ini akakku sayang..kami di sini akan terus berjuang. Aku harap, hari ini, bukan hari peringatan kami kehilangan engko dari gerabak ini. Aku yakin engko mampu buat. Biiznillah. Aku akan sentiasa menyokongmu dari jauh, mendoakanmu dalam sujud-sujud tahajudku. Aku akan ingat masa-masa kita tahajud sesama; kerana, antara semua kenangan yang aku ada dengan orang-orang yang aku sayang; yang paling aku kenang, ialah bila aku penah tahajud dengan orang-orang tu. Dan engko salah seorangnya.

Memang kalau orang lain baca ni, diorang akan nampak, apende la budak ni panggil orang lebih tua aku-engko. Tapi, just as it makes your day to have¬†our daily¬†aku-engko arguments, it makes my day too. Will be missing you and your ways and antics.¬†You’d taught me lots and¬†you were quite a big part of my life. Thank you. My big sister. My other murabbi ūüôā¬†

_ _ _ _ _ _ _ _ _

*tonight for the first time after quite a long time flying with just the two of us, I’ll be flying alone. Without you to annoy me and without you for me to annoy. I guess tonight we won’t be¬†having hot chocolate together. Will be missing that too, somewhat. I guess. Nah maybe not so much.bwahahak *gelak denial*

**habesla aku malam ni fly dengan emak dan makcik-makcik.mungkin akan keluarkan kata-kata ni tak sampai 10 minit lepas berlepas: “nak balikkkk” ahaha.**

***been fighting off the lump in my throat for some time. And now I realised I haven’t said this to you for one last time : Letchu***

Indeed. Letchu khuda. Gubaba. Hope he takes good care of you.

Barakallahu lakuma, wa baraka ‚Äėalaikuma, wa jama‚Äôa bainakuma fi khair (semoga Allah memberkati kamu berdua dan memberkati atas¬†kamu berdua, dan menghimpunkan kamu berdua dalam kebaikan).

Alhamdulillah ‘ala kulli hal (segala puji bagi Allah atas semua perkara).

Let’s carry on. C’mon :’)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s